De ce Retailbook?

Cumparatorii se plictisesc mai repede decat consumatorii. Asta am invatat dupa 10 ani de retail. Ce ne face sa cumparam? Cum devine un comerciant mai interesant decat ceilalti? sunt intrebari la care ne putem raspunde daca suntem aproape de business si cu simtul realitatii.

miercuri, 30 mai 2012

Carrefour si noul beauty own brand Cosmetiques Design paris




Pe 23 mai, Carrefour a lansat in Franta o noua marca proprie dedicata produselor de beauty, plecand de la demachiante care costa sub un euro pana la ser anti-aging foarte performant la un pret de aproximativ 14 euro.
E o un oarecare moft, as spune la primul impuls, sa creezi asa o gama pretentioasa in perioade in care consumul scade sau stagneaza, chiar si in frumoasa Franta. Cu toate acestea, Carrefour le zice frantuzoaicelor acum ca ei vin sa le ajute sa le aduca luxul mai aproape, sa le fie accesibil.




Am descoperit pe un blog francez niste poze foarte profi si tentante de la lansarea oficiala a acestei game. Arata ca o lansare de la Dior sau Chanel ca si senzatie. Nu le pot incarca aici pentru ca nu se pot copia, insa daca veti intra pe acest blog dand click AICI veti vedea ce inseamna lumea beauty creata de un retailer.

Din lesEchos aflu ca multe din produse au fost facute la laboratoarele Boots din UK, asta chiar ma surprinde, pentru ca Franta ar fi pentru mine locul unde se produc cele mai bune produse de beauty si uite ca totusi un retailer francez se duce la englezi sa isi faca propria marca de beauty.

Eu am totusi anumite rezerva fata de lansarea unei linii de beauty de catre un retailer, pentru ca fata de cosmetice exista un grad crescut de brand loyalty si mai mic de trial, cel putin ramane nivelul de trial pe acelasi nivel de performanta. Adica cine cumpara produse de marca premium si da 100 de euro pe o crema antirid, nu vad sa se duca sa isi ia o crema chiar foarte performanta marca Carrefour care costa 15 euro. Iar cine merge pe game medii, nu stiu daca se va risca sa isi schimbe colectia de creme de acasa. Banuiesc ca ei vor face foarte multe actiuni in-store de testare, de sampling.

O parere simpatica si de la o bloggerita frantuzoaica care spune ca mama ei a cumparat deja lotiunea de corp si ca e mai buna decat cea de la Nivea si mai ieftina. Vedeti AICI articolul ei si filmuletul facut de ea. Si tot aici din comentariile cititorilor ei aflam ca de fapt aceasta marca nu ar fi chiar own label, ci ar fi  o marca exclusiva, independenta de Carrefour ca si marca, dar care se vinde numai in Carrefour. Oricum se critica faptul ca produsele de machiaj nu se adreseaza si persoanelor de culoare....si ca cei de la Carrefour ar fi trebuit sa ia in calcul procentul de etnii diferite din Franta. Foarte bine punctat.



Concluzia: intr-o piata matura unde s-a incercat cam tot ce se poate testa pe own label, se trece si pe o zona sensibila, de produse si de lux, de ingrijire personala, este un risc, insa in acelasi timp o inovatie necesara. Sa vedem ce va urma :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu